Eihof krijgt compleet gezicht!

31-01-2012, 07:05 • 5124 keer gelezen
Eihof krijgt compleet gezicht! De 6 appartementen van blok B zijn vlak voor de kerst opgeleverd en de bewoners zijn daar druk met het verder afwerken van de wanden en vloeren. Enkele appartementen zijn zelfs al bewoond.
Op blok A1, gelegen aan de Dorpstraat en blok A2, grenzend aan het openbare parkeerterrein zijn de antraciet grijs geglazuurde dakpannen en de dakvensters geplaatst. Nu is goed te zien hoe het oude karakter van de bestaande bebouwing bewaard is gebleven in het nieuwbouwplan van de architect Kerssens de Ruiter.

De voorgevel tussen de bestaande bebouwing aan de Dorpsstraat is zichtbaar en helemaal passend. Het kader rondom de entree is afgewerkt met zinken banen en houten beplating. De invulling naast en boven de centrale entreepui aan de Dorpstraat wordt voorbereid op de hoogglans gevelbekleding en de houten lamellen welke het gevelbeeld tot een mooi eindresultaat zullen maken. Alles bij elkaar een hoop karakteristieke details verwerkt in één gevel.
De voortgang van de bouwblokken A1 en A2 loopt op volle toeren, tezamen met het centrale trappenhuis welke tussen de bouwblokken in wordt opgebouwd. De houten gevelafwerking van de liftkern is grotendeels aangebracht en de brandwerende kozijnen worden rondom het stalen trappenhuis geplaatst. Door middel van het trappenhuis met de loopbruggen zijn alle appartementen goed toegankelijk.

Eind maart (week 12) staan de eerste opleveringen van de bouwblokken A1, A2 en de centrale ruimten gepland. De binnenwanden zijn geplaatst in de appartementen van blok A2 en in blok A1 is dit in volle gang. Aan het einde van deze week zullen ook de binnenwanden van blok A1 gesloten worden. De tegelzetter is in blok A2 gereed en in blok A1 worden de werkzaamheden spoedig na de binnenwanden opgestart.

De stukadoor is in de appartementen van blok A2 volop bezig en de wandafwerking is gereed waarna de spuiter de plafonds gaat voorzien van structuur spuitwerk. Aansluitend worden de werkzaamheden voortgezet in blok A1.
Zodra de kou is weggetrokken en de werkzaamheden het toelaten worden de binnengevels van blok A1 en A2 voorzien van het buitengevel isolatiesysteem.

Ook als je het Eihofje (openbare parkeerterrein) via de Schoolstraat betreedt krijg je een compleet ander beeld. De bestrating, de groenvoorzieningen en de openbare verlichting met de ondergrondse huisvuilcontainers zijn aangebracht. Het beeld zoals de architect bij het ontwerpen voor ogen had wordt meer en meer zichtbaar.

De uitvoering van de infrastructuur aan de Dorpsstraat zijn in overleg met de nutsbedrijven ingepland voor week 7. Nadat de nieuwe nutsvoorzieningen aangebracht zijn wordt de riolering aangesloten op het gemeente riool. Om het gevelbeeld vanaf de Dorpstraat tot één geheel te maken wordt de nieuwe openbare bestrating aangebracht. Deze werkzaamheden worden in overleg met de gemeente aangebracht.

Klik op de foto om deze te vergroten en voor meer impressies.

Dit bericht delen op je eigen online netwerk? Klik op één van onderstaande iconen om bovenstaand nieuwsitem door te plaatsen.

Eihof krijgt compleet gezicht! Eihof krijgt compleet gezicht! Eihof krijgt compleet gezicht!

Reageer op dit bericht

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens    
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.