Nicolaas Beetslaan, Driehuis

Identiteit en sfeer

In 2017 heeft Scholz Ontwikkeling “Het Witte Huis” aangekocht. De gemeente Velsen heeft ingestemd met de ontwikkeling van deze gronden gelegen in het centrum van Driehuis. In samenspraak met de gemeente Velsen zijn de mogelijkheden voor ontwikkeling van het gebied verkend, waarbij tevens het karakter van het nieuwe woongebied is bepaald. Hiertoe zijn als vertrekpunt door Scholz ontwikkeling in samenwerking met architect Peter van Duyn vier stedenbouwkundige modellen opgesteld, met elk een eigen invalshoek.
De sterke punten van deze vier stedenbouwkundige modellen zijn samen met de gemeente gevormd tot het huidige plan.

Binnen de opgegeven stedenbouwkundige uitgangspunten van de gemeente is de verdieping gezocht in de compleetheid en maatvoering van het stedenbouwkundige model. De grondgebonden woningen sluiten aan bij de uitgangspunten en worden in kapvorm gespecificeerd om de toegang tot de achterliggende woningen zo vriendelijk mogelijk vorm te geven en de massa's aan te laten sluiten op de Nicolaas Beetslaan en het Anna Kaulbachhof. Door de kap te draaien, waardoor de entree aan de Nicolaas Beetslaan grenst en de goot naar beneden te trekken ontstaat er meer ruimte ter plaatse van de toegang.

Rondom de achterliggende kastanjeboom ligt een creatieve ontwerpopgave om afwijkend van de grondgebonden woningen invulling te geven aan andere woondoelgroepen. Het ontwerp van het gebouw en de kastanje moeten elkaar uiteindelijk versterken. Er ontstaan hier twee soortgelijke blokken om de kastanje heen welke ieder ruimte geven aan 4x een beukmaat van 3,6m1 die op verschillende manieren ingevuld kunnen worden. De voorste 4 beuken zullen benut worden voor appartementen en de achterste vier als grondgebonden woningen.

Mocht u geïnteresseerd zijn en op de hoogte willen blijven van dit nieuwe project kunt u zich inschrijven via onderstaand formulier.

Belangstelling ontwikkeling "Het Witte Huis"
* verplicht veld

Nieuws over Nicolaas Beetslaan, Driehuis

 

NICOLAAS BEETSLAAN, DRIEHUIS - NIEUWSBRIEF 2 - JULI 2020

09 juli 2020
Naar aanleiding van de aankomende bouwvakantie, waarin ons kantoor van 17 juli tot 10 augustus is gesloten, willen wij u graag nog informeren over de huidige stand van zaken. Momenteel is de uitgebreide omgevingsprocedure in gang...
 

NICOLAAS BEETSLAAN, DRIEHUIS - NIEUWSBRIEF JUNI 2020

04 juni 2020
Graag informeren wij u over de voortgang van de ontwikkeling op de locatie ''Het Witte Huis''. Na een zeer geslaagde inloopavond, die plaatsvond in ''Het Witte Huis'', op 10 februari 2020, zijn wij als Scholz Groep blij verrast over de...
 

Informatieavond “Het Witte Huis”

22 februari 2020
Vooruitlopend op de reeds in gang gezette uitgebreide omgevingsvergunning procedure was op 10-02-2020 door Scholz Groep een informatie avond georganiseerd voor de ontwikkeling van de gronden van “Het Witte Huis'' aan de Nicolaas...

Projecten

Stationskwartier, Gouda

In Gouda heeft Scholz Groep in samenwerking met Maikel Spelt van EFY Group definitief een herontwikkelingslocatie aangekocht aan de Spoorstraat. Het gebouw is al een aantal jaren niet meer in gebruik als garagebedrijf en is nu aan het vervallen. 

Startingerweg fase 2

In het heerlijke groene en rustige Akersloot ontwikkelt en bouwt Scholz Groep een nieuwe woonomgeving. Wonen in de vrije ruimte met een uitstekende ontsluiting, is dat iets voor jullie? 

STOER Haarlem

13 stoere stadswoningen aan het Van Zeggelenplein in Haarlem-Oost. 4 typen woningen met 4 woonlagen en een heerlijk dakterras.

LEEF Leiden

De 6 woningen in het project Leef vormen een moderne en elegante verschijning aan de rand van de jonge wijk Groenoord. De geschakelde woningen vallen op door hun stevige, hoekige vormen.

Scheepmakerskwartier Haarlem

Daar waar vroeger scheepstimmerlieden, glasblazers, blekers en damastwerkers de dienst uit maakten ontstaat een nieuwe woonomgeving.

Assendelft

Scholz Bouw is begin 2019 van start gegaan met een verbouwing en uitbreiding van een woonhuis te Assendelft.  

Federmann Haarlem

In de Grotehoutstraat te Haarlem hebben wij in bouwteam de winkel van Federmann opticiens verbouwd.

Startingerweg Akersloot

Daar waar vroeger bloembollen werden gekweekt, is een nieuwe woonomgeving aan de westelijke rand van Akersloot gecreëerd. 

Albatros IJmuiden

Uitbreiding en interne verbouwing van Albatros Autobanden aan de Dokweg te IJmuiden.

Federmann Velserbroek

In winkelcentrum Velserbroek hebben wij in bouwteam de winkel van Federmann opticiens verbouwd.

Mozartkade Amsterdam

Een unieke uitbouw aan de Mozartkade te Amsterdam. De betonlook luifel is opgebouwd uit hout met een slanke detaillering wat aansluit bij de stalen kozijnen.

Goglio Zaandam

Scholz Bouw heeft een grootschalige renovatie van de bedrijfspanden van een verpakkingsbedrijf in Zaandam gerealiseerd.

Maria Louiselaan Overveen

Scholz Bouw heeft gelijktijdig twee karakteristieke villa's gebouwd op het voormalig tennispark Wimbledon in Overveen.

Wüstelaan Santpoort Zuid

Scholz Groep heeft de Wüstelaan 59 te Santpoort-Zuid, opgeslitst in twee woningen. Met behoudt van het karakter aan de buitenkant en volledig eigentijds en hoogwaardig afgewerkt aan de binnenkant.

Zomerhuisje Wijk aan Zee

All electric houtskeletbouw zomerhuisje in Wijk aan Zee met een hoogwaardige afwerking. 

Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers Badhoevedorp

Complete restyling en uitbreiding van het huidige kantoor van Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers.

Zomerkade Haarlem

Scholz Groep heeft op deze centraal gelegen en aangename locatie 8 appartementen ontwikkeld en gebouwd met schitterend uitzicht over de Zomervaart.

Eihof Castricum

Het Eihof omvat in totaal 26 woningen en 2 winkelruimtes aan de  Dorpsstraat in het oude centrum van Castricum.

Villa Vermeulen Bloemendaal

Architectonische villa Park Brederode in Bloemendaal.

't Kleine Houthof Haarlem

't Kleine Houthof: 3 stadswoningen, 1 stadsappartement , 2 tuinwoningen, 1 penthouse en 3 winkelruimtes in het cemtrum van Haarlem.

De Korenbloem Hoorn

Een complex bouwwerk met een uitbereiding van de Dekamarkt, het creëren van een ondergrondse parkeergarage en in de tweede fase 34 appartementen over 6 bouwlagen.

't Hof van Nassau Haarlem

't Hof van Nassau omvat 4 stadsvilla's en 8 luxe appartementen met 12 overdekte parkeerplaatsen in het cemtrum van Haarlem.

Huis ten Bilt Santpoort Noord

"Residentie Huis ten Bilt" bestaat uit 15 luxe appartementen met op de begane grond aan de Hoofdstraat drie winkelruimtes. Het geheel is gerealiseerd op de hoek Hoofdstraat en Huis ten Biltstraat.