Eihof Castricum

Het bouwplan Eihof omvat in totaal 26 woningen en 2 winkelruimtes. Dit plan is gerealiseerd op het voormalig terrein van het eierverwerkingsbedrijf Eierenglorie en voormalig discotheek Schimmel.  Het bouwplan ligt aan de  Dorpsstraat/ Schoolstraat in het oude centrum van Castricum.

Direct aan de Dorpsstraat is een appartementengebouw gerealiseerd van 4 bouwlagen, waarbij de bovenste bouwlaag inspringend is aangebracht (1 penthouse). Naast de 8 starterswoningen zijn er eveneens 2 winkelruimtes gerealiseerd. Het appartementen gebouw direct achter de Dorpsstraat bevat 6 luxe appartementen. Het gebouw heeft 2 bouwlagen met een kap. Deze woningen hebben een groot buitenterras met uitzicht op het hofje. Tevens hebben deze woningen inpandige parkeerplaatsen.

Het tweede appartementengebouw achter de Schoolstraat bevat eveneens 6 luxe appartementen met 3 bouwlagen. De woningen op de begane grond zijn uitgevoerd met een veranda aan de voorzijde. De hoger gelegen woningen hebben een inspringend balkon binnen de gevel van het gebouw.

Aan de oostzijde van het plangebied zijn 5 patiowoningen gerealiseerd waarvan 1 patiowoning  vrijstaand is (1 laag met over een beperkt gedeelte van de woning een tweede laag). De vier patiowoningen hebben een patio grenzend aan de woonkamer. Privé buiten zitten komt daar geheel tot zijn recht. Deze woningen hebben een parkeerplaats op eigen terrein. De vrijstaande patiowoning heeft een tuin rondom de gehele woning en parkeren voor de deur.

 De architectuur is modern met een authentiek uitstraling.

Specificaties

Opdrachtgever: Nova Development
Rol Scholz: Bouwen
Architect: Kerssens de Ruiter
Constructeur: A. Harder b.v.
Locatie: Castricum
Jaar: 2010-2012

Projecten

STOER Haarlem

13 stoere stadswoningen aan het Van Zeggelenplein in Haarlem-Oost. 4 typen woningen met 4 woonlagen en een heerlijk dakterras.

Federmann Haarlem

In de Grotehoutstraat te Haarlem hebben wij in bouwteam de winkel van Federmann opticiens verbouwd.

Startingerweg fase 2

Na de realisatie van de 18 woningen aan de Startingerweg, de Brahmslaan en de Tijgerlelie in Akersloot is Scholz Groep in ontwikkeling voor Startingerweg fase 2.

LEEF Leiden

De 6 woningen in het project Leef vormen een moderne en elegante verschijning aan de rand van de jonge wijk Groenoord. De geschakelde woningen vallen op door hun stevige, hoekige vormen.

Scheepmakerskwartier Haarlem

Daar waar vroeger scheepstimmerlieden, glasblazers, blekers en damastwerkers de dienst uit maakten ontstaat een nieuwe woonomgeving.

Startingerweg Akersloot

Daar waar vroeger bloembollen werden gekweekt, is een nieuwe woonomgeving aan de westelijke rand van Akersloot gecreëerd. 

Zomerhuisje Wijk aan Zee

All electric houtskeletbouw zomerhuisje in Wijk aan Zee met een hoogwaardige afwerking. 

Federmann Velserbroek

In winkelcentrum Velserbroek hebben wij in bouwteam de winkel van Federmann opticiens verbouwd.

Albatros IJmuiden

Uitbreiding en interne verbouwing van Albatros Autobanden aan de Dokweg te IJmuiden.

Mozartkade Amsterdam

Een unieke uitbouw aan de Mozartkade te Amsterdam. De betonlook luifel is opgebouwd uit hout met een slanke detaillering wat aansluit bij de stalen kozijnen.

Goglio Zaandam

Scholz Bouw heeft een grootschalige renovatie van de bedrijfspanden van een verpakkingsbedrijf in Zaandam gerealiseerd.

Maria Louiselaan Overveen

Scholz Bouw heeft gelijktijdig twee karakteristieke villa's gebouwd op het voormalig tennispark Wimbledon in Overveen.

Wüstelaan Santpoort Zuid

Scholz Groep heeft de Wüstelaan 59 te Santpoort-Zuid, opgeslitst in twee woningen. Met behoudt van het karakter aan de buitenkant en volledig eigentijds en hoogwaardig afgewerkt aan de binnenkant.

Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers Badhoevedorp

Complete restyling en uitbreiding van het huidige kantoor van Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers.

Zomerkade Haarlem

Scholz Groep heeft op deze centraal gelegen en aangename locatie 8 appartementen ontwikkeld en gebouwd met schitterend uitzicht over de Zomervaart.

Villa Vermeulen Bloemendaal

Architectonische villa Park Brederode in Bloemendaal.

't Kleine Houthof Haarlem

't Kleine Houthof: 3 stadswoningen, 1 stadsappartement , 2 tuinwoningen, 1 penthouse en 3 winkelruimtes in het cemtrum van Haarlem.

De Korenbloem Hoorn

Een complex bouwwerk met een uitbereiding van de Dekamarkt, het creëren van een ondergrondse parkeergarage en in de tweede fase 34 appartementen over 6 bouwlagen.

't Hof van Nassau Haarlem

't Hof van Nassau omvat 4 stadsvilla's en 8 luxe appartementen met 12 overdekte parkeerplaatsen in het cemtrum van Haarlem.

Huis ten Bilt Santpoort Noord

"Residentie Huis ten Bilt" bestaat uit 15 luxe appartementen met op de begane grond aan de Hoofdstraat drie winkelruimtes. Het geheel is gerealiseerd op de hoek Hoofdstraat en Huis ten Biltstraat.