Ruyterburcht te Heemskerk

Na vele jaren gevestigd te zijn aan de Duitslandlaan 9 te Heemskerk, gaat Bloemisterij-Siertuincentrum Olaf de Ruyter haar deuren sluiten. Scholz Groep heeft de gronden aangekocht. Vanwege de ligging leent de locatie zich voor een herontwikkeling tot woningbouw.

De gemeente Heemskerk is positief gestemd over de ontwikkeling van deze gronden gelegen aan een groene parkzone. Naar verwachting zal de bestemminsplanprocedure in het 4de kwartaal van 2021 in procedure worden gebracht.

Informatie/participatiesessies
Het college is op 26 februari 2021 akkoord gegaan met het principeverzoek ingediend door Scholz Groep. Hier ontstond het vertrekpunt om het plan te introduceren aan de buurt. De online informatie/participatiesessie over het plan Duitslandlaan 9 te Heemskerk vond 3 maart jl. plaats via Live Teams. De opkomst was groot: er waren maar liefst circa 75 bewoners aanwezig.
Opvolgend hierop heeft Scholz Groep voor de omliggende bewoners nog een sessie georganiseerd. Deze digitale informatie/participatiesessie is gehouden op 26 april 2021. In deze sessie hebben verschillende bewoners hun gedachten en verbeterpunten met ons uitgewisseld. Hier ontstond vervolgens weer een nieuw vertrekpunt, waar in nadere afstemming met de gemeente het merendeel van die punten ook geleid heeft tot aanpassingen in het plan. Deze aanpassingen hebben wij op 1 september in een nieuwe sessie mogen presenteren aan de omliggende bewoners.

Om dit gehele Informatie/participatiesessie traject voor u inzichtelijk te maken hebben wij per sessie de verslaglegging en bijbehorende stukken beschikbaar gesteld, zie onderstaand:

Informatie/participatiesessie 3 maart
- Verslaglegging(klik hier);
- Filmpje (klik hier);
- Zonnestudie (klik hier).
 
Informatie/participatiesessie 26 april
- Verslaglegging (klik hier).
 
Informatie/participatiesessie 1 september
- Verslaglegging (klik hier);
- Bijlage 1 verslaglegging (klik hier);
- Bijlage 2 verslaglegging (klik hier);
- Bijlage 3 verslaglegging (klik hier).
 
 

Mocht u geïnteresseerd zijn en op de hoogte willen blijven van dit nieuwe project kunt u zich inschrijven op www.ruyterburcht.nl

 

Nieuws over Ruyterburcht te Heemskerk

 

Project Ruyterburcht te Heemskerk

06 November 2023
De nieuwbouw van Ruyterburcht gaat gestaag door, de verdiepingen stapelen zich op.  Wist u dat de naam Ruyterburcht een ode is aan het tuincentrum Olaf de Ruyter, dat jarenlang op deze plek gevestigd was en de bewoners van...
 

Duitslandlaan 9 te Heemskerk - Nieuwsbrief mei 2022

02 June 2022
Beste lezers,   Het is alweer enige tijd geleden dat wij een nieuwsbrief verstuurd hebben. Na enkele digitale sessies met de buurt en nadere afstemmingen met de gemeente Heemskerk, informeren wij u graag over de stand van zaken...
 

Duitslandlaan 9 te Heemskerk - Nieuwsbrief december 2021

14 December 2021
Beste lezers,   Het is alweer enige tijd geleden dat wij een nieuwsbrief verstuurd hebben. Na enkele digitale sessies met de buurt en nadere afstemmingen met de gemeente Heemskerk, informeren wij u graag over de stand van zaken...

Projecten

Startingerweg fase 2a oost

In het heerlijke groene en rustige Akersloot ontwikkelt en bouwt Scholz Groep een nieuwe woonomgeving. Wonen in de vrije ruimte met een uitstekende ontsluiting, is dat iets voor jullie? 

Velserweide te Velserbroek

Na vele jaren gevestigd te zijn aan de Hofgeesterweg 63 te Velserbroek, gaat de familie Schoorl haar familiebedrijf in het houden van paarden beëindigen.

Nicolaas Beetshof te Driehuis

In 2017 heeft Scholz Ontwikkeling “Het Witte Huis” aangekocht. De gemeente Velsen heeft ingestemd met de ontwikkeling van deze gronden gelegen in het centrum van Driehuis.

Corso '21 te Hillegom

Het best bewaarde geheim - 17 appartementen in Hillegom

Stationskwartier, Gouda

In Gouda heeft Scholz Groep in samenwerking met Maikel Spelt van EFY Group een herontwikkelingslocatie aangekocht aan de Noothoven van Goorstraat en de Spoorstraat. Het gebouw is al een aantal jaren niet meer in gebruik als garagebedrijf en is nu aan het vervallen.

STOER Haarlem

13 stoere stadswoningen aan het Van Zeggelenplein in Haarlem-Oost. 4 typen woningen met 4 woonlagen en een heerlijk dakterras.

MKA KENNEMER & MEER

Scholz Bouw is begin maart 2020 van start gegaan met de verbouwing van de 4e verdieping van ons kantoorgebouw “De Haerlemmerpoort” te Haarlem voor onze nieuwe huurder MKA KENNEMER & MEER.

LEEF Leiden

De 6 woningen in het project Leef vormen een moderne en elegante verschijning aan de rand van de jonge wijk Groenoord. De geschakelde woningen vallen op door hun stevige, hoekige vormen.

Scheepmakerskwartier Haarlem

Daar waar vroeger scheepstimmerlieden, glasblazers, blekers en damastwerkers de dienst uit maakten ontstaat een nieuwe woonomgeving.

Assendelft

Scholz Bouw is begin 2019 van start gegaan met een verbouwing en uitbreiding van een woonhuis te Assendelft.  

Federmann Haarlem

In de Grotehoutstraat te Haarlem hebben wij in bouwteam de winkel van Federmann opticiens verbouwd.

Startingerweg Akersloot

Daar waar vroeger bloembollen werden gekweekt, is een nieuwe woonomgeving aan de westelijke rand van Akersloot gecreëerd. 

Albatros IJmuiden

Uitbreiding en interne verbouwing van Albatros Autobanden aan de Dokweg te IJmuiden.

Federmann Velserbroek

In winkelcentrum Velserbroek hebben wij in bouwteam de winkel van Federmann opticiens verbouwd.

Mozartkade Amsterdam

Een unieke uitbouw aan de Mozartkade te Amsterdam. De betonlook luifel is opgebouwd uit hout met een slanke detaillering wat aansluit bij de stalen kozijnen.

Goglio Zaandam

Scholz Bouw heeft een grootschalige renovatie van de bedrijfspanden van een verpakkingsbedrijf in Zaandam gerealiseerd.

Maria Louiselaan Overveen

Scholz Bouw heeft gelijktijdig twee karakteristieke villa's gebouwd op het voormalig tennispark Wimbledon in Overveen.

Wüstelaan Santpoort Zuid

Scholz Groep heeft de Wüstelaan 59 te Santpoort-Zuid, opgeslitst in twee woningen. Met behoudt van het karakter aan de buitenkant en volledig eigentijds en hoogwaardig afgewerkt aan de binnenkant.

Zomerhuisje Wijk aan Zee

All electric houtskeletbouw zomerhuisje in Wijk aan Zee met een hoogwaardige afwerking. 

Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers Badhoevedorp

Complete restyling en uitbreiding van het huidige kantoor van Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers.

Zomerkade Haarlem

Scholz Groep heeft op deze centraal gelegen en aangename locatie 8 appartementen ontwikkeld en gebouwd met schitterend uitzicht over de Zomervaart.

Eihof Castricum

Het Eihof omvat in totaal 26 woningen en 2 winkelruimtes aan de  Dorpsstraat in het oude centrum van Castricum.

Villa Vermeulen Bloemendaal

Architectonische villa Park Brederode in Bloemendaal.

't Kleine Houthof Haarlem

't Kleine Houthof: 3 stadswoningen, 1 stadsappartement , 2 tuinwoningen, 1 penthouse en 3 winkelruimtes in het cemtrum van Haarlem.

De Korenbloem Hoorn

Een complex bouwwerk met een uitbereiding van de Dekamarkt, het creëren van een ondergrondse parkeergarage en in de tweede fase 34 appartementen over 6 bouwlagen.

't Hof van Nassau Haarlem

't Hof van Nassau omvat 4 stadsvilla's en 8 luxe appartementen met 12 overdekte parkeerplaatsen in het cemtrum van Haarlem.

Huis ten Bilt Santpoort Noord

"Residentie Huis ten Bilt" bestaat uit 15 luxe appartementen met op de begane grond aan de Hoofdstraat drie winkelruimtes. Het geheel is gerealiseerd op de hoek Hoofdstraat en Huis ten Biltstraat.