't Hof van Nassau Haarlem

Het bouwplan 't Hof van Nassau omvat 4 stadsvilla's en 8 luxe appartementen met 12 overdekte parkeerplaatsen, buitenberging t.b.v. fietsen en privétuinen. Dit plan is gerealiseerd op de plaats waar vroeger Giebels ijzerhandel was gevestigd. Het bouwplan ligt in het centrum van Haarlem. Gezien de plek in het centrum van Haarlem is bij het ontwerp uitgegaan van de stedenbouwkundige bepaling die in het bestemmingsplan zijn vastgesteld waaronder met name het belang van behoud en herstel van cultuurhistorische waarden en de ruimtelijke en structurele samenhang zoals deze zijn vastgesteld in het 'beschermd stadsgezicht Haarlem'.

't Hof van Nassau bestaat uit twee onderdelen en is gelegen aan de Witte Herenstraat en de Nassaulaan. De grondgebonden stadsvilla's staan aan de Witte Herenstraat, de appartementencomplex met stadswoningen, stadsappartementen en een penthouse aan de Nassaulaan. Het binnenterrein bevindt zich tussen de bebouwing aan de Nassaulaan en de Witte Herenstraat. Achter de woningen aan de Nassaulaan zijn de privé-tuinen van de stadswoningen. Het overige deel van het binnenterrein is ingericht als parkeervoorziening. Alle parkeerplaatsen zijn overdekt. De overkapping wordt ook gebruikt als buitenterras of balkon voor de woningen aan de Witte Herenstraat.

De opmerkelijke bouwstijl en de zorgvuldige afwerking geven het gebouw een representatief monumentaal karakter.

Specificaties

Opdrachtgever: Scholz Ontwikkeling
Rol Scholz: Ontwikkelen & Bouwen
Architect: Max van Aerschot Architecten
Constructeur: Tentij Constructeurs, Beverwijk
Locatie: Nassaulaan/ Witte Herenstraat, Haarlem
Jaar: 2006-2007

Projecten

STOER Haarlem

13 stoere stadswoningen aan het Van Zeggelenplein in Haarlem-Oost. 4 typen woningen met 4 woonlagen en een heerlijk dakterras.

Federmann Haarlem

In de Grotehoutstraat te Haarlem hebben wij in bouwteam de winkel van Federmann opticiens verbouwd.

Startingerweg fase 2

Na de realisatie van de 18 woningen aan de Startingerweg, de Brahmslaan en de Tijgerlelie in Akersloot is Scholz Groep in ontwikkeling voor Startingerweg fase 2.

LEEF Leiden

De 6 woningen in het project Leef vormen een moderne en elegante verschijning aan de rand van de jonge wijk Groenoord. De geschakelde woningen vallen op door hun stevige, hoekige vormen.

Scheepmakerskwartier Haarlem

Daar waar vroeger scheepstimmerlieden, glasblazers, blekers en damastwerkers de dienst uit maakten ontstaat een nieuwe woonomgeving.

Startingerweg Akersloot

Daar waar vroeger bloembollen werden gekweekt, is een nieuwe woonomgeving aan de westelijke rand van Akersloot gecreëerd. 

Zomerhuisje Wijk aan Zee

All electric houtskeletbouw zomerhuisje in Wijk aan Zee met een hoogwaardige afwerking. 

Federmann Velserbroek

In winkelcentrum Velserbroek hebben wij in bouwteam de winkel van Federmann opticiens verbouwd.

Albatros IJmuiden

Uitbreiding en interne verbouwing van Albatros Autobanden aan de Dokweg te IJmuiden.

Mozartkade Amsterdam

Een unieke uitbouw aan de Mozartkade te Amsterdam. De betonlook luifel is opgebouwd uit hout met een slanke detaillering wat aansluit bij de stalen kozijnen.

Goglio Zaandam

Scholz Bouw heeft een grootschalige renovatie van de bedrijfspanden van een verpakkingsbedrijf in Zaandam gerealiseerd.

Maria Louiselaan Overveen

Scholz Bouw heeft gelijktijdig twee karakteristieke villa's gebouwd op het voormalig tennispark Wimbledon in Overveen.

Wüstelaan Santpoort Zuid

Scholz Groep heeft de Wüstelaan 59 te Santpoort-Zuid, opgeslitst in twee woningen. Met behoudt van het karakter aan de buitenkant en volledig eigentijds en hoogwaardig afgewerkt aan de binnenkant.

Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers Badhoevedorp

Complete restyling en uitbreiding van het huidige kantoor van Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers.

Zomerkade Haarlem

Scholz Groep heeft op deze centraal gelegen en aangename locatie 8 appartementen ontwikkeld en gebouwd met schitterend uitzicht over de Zomervaart.

Eihof Castricum

Het Eihof omvat in totaal 26 woningen en 2 winkelruimtes aan de  Dorpsstraat in het oude centrum van Castricum.

Villa Vermeulen Bloemendaal

Architectonische villa Park Brederode in Bloemendaal.

't Kleine Houthof Haarlem

't Kleine Houthof: 3 stadswoningen, 1 stadsappartement , 2 tuinwoningen, 1 penthouse en 3 winkelruimtes in het cemtrum van Haarlem.

De Korenbloem Hoorn

Een complex bouwwerk met een uitbereiding van de Dekamarkt, het creëren van een ondergrondse parkeergarage en in de tweede fase 34 appartementen over 6 bouwlagen.

Huis ten Bilt Santpoort Noord

"Residentie Huis ten Bilt" bestaat uit 15 luxe appartementen met op de begane grond aan de Hoofdstraat drie winkelruimtes. Het geheel is gerealiseerd op de hoek Hoofdstraat en Huis ten Biltstraat.