Scheepmakerskwartier Haarlem

Het bouwplan Scheepmakerskwartier Fase 2A  omvat 8 kadewoningen, 8 stadswoningen, 12 luxe appartementen. Fase 2A is onderdeel van het masterplan, welke in opdracht van de gemeente  Haarlem is opgezet. Fase 1 is opgeleverd en de laatste fase is inmiddels ook gestart.

Daar waar vroeger scheepstimmerlieden, glasblazers, blekers en damastwerkers de dienst uit maakten ontstaat een nieuwe woonomgeving.

Het Scheepmakerskwartier Fase 2A bestaat uit 4 blokken. Blok 1 omvat 8 kadewoningen gelegen aan het Spaarne. De 8 kadewoningen krijgen ieder een uniek gevelbeeld, dit wordt gecreëerd door verschillende bouwstenen en bouwvormen. Voor de kadewoningen is een nieuwe wandelkade  en aanlegplaats voor pleziervaart gerealiseerd. Hiervoor is land aangewonnen en onder andere een damwand geplaatst. De 12 luxe appartementen blok 2 en de 4 stadswoningen blok 3 zijn deels gelegen aan de nieuw aan te leggen Windasstraat. Op de bovenste etage van het appartementengebouw is een penthouse gerealiseerd met meerdere buitenruimtes met vrij uitzicht over onder meer het Spaarne, de Koepel en de oude stad.

De  4 stadswoningen blok 4 zijn gelegen aan de Harmenjansweg. Alle woningen en appartementen krijgen beschikking over een ruime tuin of terras. Achter de woningen wordt een besloten binnenterrein gecreëerd waar iedere woning beschikt over minimaal één parkeerplaats op het parkeerdek of in de verdiepte parkeerkelder eronder.

Nieuws over Scheepmakerskwartier Haarlem

 

Wonen aan het Spaarne

03 July 2018
Het project ScheepMakersKwartier Fase 2A stond vorige maand in het landelijke vakblad Cobouw! Aan het Haarlemse Spaarne, waar ooit scheepstimmerlieden, glasblazers, blekers en damastwerkers de dienst uitmaakte, wordt door de Scholz...
 

“Hoogste punt” Scheepmakerskwartier Fase 2A Haarlem

23 May 2018
Het hoogste punt (pannenbier) van het nieuwbouwproject Scheepmakerskwartier face 2 te Haarlem is officieel. Tezamen met de toekomstige bewoners hebben we de vlag ter ere van het hoogste punt gehesen. Het weer zat mee en de sfeer was...
 

Scheepmakerskwartier Fase 2A Haarlem

09 May 2018
Het project Scheepmakerskwartier Fase 2A te Haarlem, krijgt nu steeds meer vorm. De houten opbouw en kappen van blok 1 zijn inmiddels geplaatst. Hierna volgt de gevelsluiting met verschillende soorten en kleuren metselwerk. De woningen...
 

Groetjes van de kraanmachinist

03 April 2018
Afgelopen donderdag stond er een leuk stukje in het Haarlems Nieuwsblad over de torenkraanmachinist, die momenteel werkzaam is op ons project Scheepmakerskwartier te Haarlem! De titel luidt; Groetjes van de kraanmachinist. "Omdat...
 

Scheepmakerskwartier Fase 2A Haarlem

05 March 2018
Het project Scheepmakerskwartier Fase 2A te Haarlem gaat steeds meer de lucht in. We naderen het einde van de ruwbouwfase van blok 1, 2 en 3. Nog even en dan kunnen we goed zien hoe de woningen hun eigen identiteit krijgen,...

Projecten

Startingerweg fase 2a oost

In het heerlijke groene en rustige Akersloot ontwikkelt en bouwt Scholz Groep een nieuwe woonomgeving. Wonen in de vrije ruimte met een uitstekende ontsluiting, is dat iets voor jullie? 

Ruyterburcht te Heemskerk

Na vele jaren gevestigd te zijn aan de Duitslandlaan 9 te Heemskerk, heeft Bloemisterij-Siertuincentrum Olaf de Ruyter haar deuren gesloten. Scholz Groep heeft de gronden aangekocht. Vanwege de ligging leent de locatie zich voor een herontwikkeling tot woningbouw.  

Velserweide te Velserbroek

Na vele jaren gevestigd te zijn aan de Hofgeesterweg 63 te Velserbroek, gaat de familie Schoorl haar familiebedrijf in het houden van paarden beëindigen.

Nicolaas Beetshof te Driehuis

In 2017 heeft Scholz Ontwikkeling “Het Witte Huis” aangekocht. De gemeente Velsen heeft ingestemd met de ontwikkeling van deze gronden gelegen in het centrum van Driehuis.

Corso '21 te Hillegom

Het best bewaarde geheim - 17 appartementen in Hillegom

Stationskwartier, Gouda

In Gouda heeft Scholz Groep in samenwerking met Maikel Spelt van EFY Group een herontwikkelingslocatie aangekocht aan de Noothoven van Goorstraat en de Spoorstraat. Het gebouw is al een aantal jaren niet meer in gebruik als garagebedrijf en is nu aan het vervallen.

STOER Haarlem

13 stoere stadswoningen aan het Van Zeggelenplein in Haarlem-Oost. 4 typen woningen met 4 woonlagen en een heerlijk dakterras.

MKA KENNEMER & MEER

Scholz Bouw is begin maart 2020 van start gegaan met de verbouwing van de 4e verdieping van ons kantoorgebouw “De Haerlemmerpoort” te Haarlem voor onze nieuwe huurder MKA KENNEMER & MEER.

LEEF Leiden

De 6 woningen in het project Leef vormen een moderne en elegante verschijning aan de rand van de jonge wijk Groenoord. De geschakelde woningen vallen op door hun stevige, hoekige vormen.

Assendelft

Scholz Bouw is begin 2019 van start gegaan met een verbouwing en uitbreiding van een woonhuis te Assendelft.  

Federmann Haarlem

In de Grotehoutstraat te Haarlem hebben wij in bouwteam de winkel van Federmann opticiens verbouwd.

Startingerweg Akersloot

Daar waar vroeger bloembollen werden gekweekt, is een nieuwe woonomgeving aan de westelijke rand van Akersloot gecreëerd. 

Albatros IJmuiden

Uitbreiding en interne verbouwing van Albatros Autobanden aan de Dokweg te IJmuiden.

Federmann Velserbroek

In winkelcentrum Velserbroek hebben wij in bouwteam de winkel van Federmann opticiens verbouwd.

Mozartkade Amsterdam

Een unieke uitbouw aan de Mozartkade te Amsterdam. De betonlook luifel is opgebouwd uit hout met een slanke detaillering wat aansluit bij de stalen kozijnen.

Goglio Zaandam

Scholz Bouw heeft een grootschalige renovatie van de bedrijfspanden van een verpakkingsbedrijf in Zaandam gerealiseerd.

Maria Louiselaan Overveen

Scholz Bouw heeft gelijktijdig twee karakteristieke villa's gebouwd op het voormalig tennispark Wimbledon in Overveen.

Wüstelaan Santpoort Zuid

Scholz Groep heeft de Wüstelaan 59 te Santpoort-Zuid, opgeslitst in twee woningen. Met behoudt van het karakter aan de buitenkant en volledig eigentijds en hoogwaardig afgewerkt aan de binnenkant.

Zomerhuisje Wijk aan Zee

All electric houtskeletbouw zomerhuisje in Wijk aan Zee met een hoogwaardige afwerking. 

Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers Badhoevedorp

Complete restyling en uitbreiding van het huidige kantoor van Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers.

Zomerkade Haarlem

Scholz Groep heeft op deze centraal gelegen en aangename locatie 8 appartementen ontwikkeld en gebouwd met schitterend uitzicht over de Zomervaart.

Eihof Castricum

Het Eihof omvat in totaal 26 woningen en 2 winkelruimtes aan de  Dorpsstraat in het oude centrum van Castricum.

Villa Vermeulen Bloemendaal

Architectonische villa Park Brederode in Bloemendaal.

't Kleine Houthof Haarlem

't Kleine Houthof: 3 stadswoningen, 1 stadsappartement , 2 tuinwoningen, 1 penthouse en 3 winkelruimtes in het cemtrum van Haarlem.

De Korenbloem Hoorn

Een complex bouwwerk met een uitbereiding van de Dekamarkt, het creëren van een ondergrondse parkeergarage en in de tweede fase 34 appartementen over 6 bouwlagen.

't Hof van Nassau Haarlem

't Hof van Nassau omvat 4 stadsvilla's en 8 luxe appartementen met 12 overdekte parkeerplaatsen in het cemtrum van Haarlem.

Huis ten Bilt Santpoort Noord

"Residentie Huis ten Bilt" bestaat uit 15 luxe appartementen met op de begane grond aan de Hoofdstraat drie winkelruimtes. Het geheel is gerealiseerd op de hoek Hoofdstraat en Huis ten Biltstraat.