Zomerhuisje Wijk aan Zee

Scholz Bouw heeft een kwalitatief hoogstaand zomerhuisje in Wijk aan Zee in bouwteam met architectenbureau Corades en de opdrachtgever Familie Boeijenga gerealiseerd. Het ontwerp betreft een all electric houtskeletbouw zomerhuisje met hoogwaardige afwerking.

Architectenbureau Corades heeft het zomerhuisje ontworpen. De opgave was om een balans te vinden tussen het comfort van een woonhuis en de charme van kamperen. Het vinden van een balans tussen comfort en kamperen was niet alleen in termen van sfeer de opgave. Ook voor de energiehuishouding was deze balans bepalend. En, daarmee samenhangend, voor de beheersing van de bouw- en de onderhoudskosten. De investering in een zonneboiler gaat gepaard met een halvering van de energiekosten in combinatie met een toename van het comfort: Meer water uit de douche en geen gasfles verwisselen.

Voor de dak bekleding is er gekozen voor een groendak. Een groendak is een dak dat begroeid is met planten. Afhankelijk van het soort beplanting en het gebruik heeft men het over verschillende soorten groene daken. Enkele voordelen van een groendak: Verhoogt de levensduur van het dak, betere warmtewering + geluidsisolatie, verbetert zonnepanelen-rendement, gezondheid + leefomgeving nemen toe, biodiversiteit + milieu verbeteren, en het ziet er ook nog mooi uit!

De houten afwerking van zowel exterieur als interieur geeft de sfeer van buitenleven, terwijl het goed geïsoleerde gevelpakket ervoor zorgt dat er ook op koude momenten in voor- en najaar niet veel bijgestookt hoeft te worden om het binnen behaaglijk te maken. De geveldelen zijn van verduurzaamde vurenhouten delen welke volledig uitgekookt zijn zodat alle glucose dat in het hout aanwezig is verdwijnt. Hierdoor kunnen schimmels en dergelijke niet meer in het hout overleven. Na het kookproces is het hout afgewerkt met Sansin Enviro Stain SDF in de kleur lavendel. Door slimme detaillering van de ramen en deuren heeft het huisje tegelijkertijd de charme van eenvoud en ambacht. Zo is het glas kozijn loos in de gevel opgenomen en zijn de buitendeuren letterlijk als draaiend geveldeel uitgevoerd. De houtskeletconstructie bestaat uit dragende schijven met een gordingenkap. De schijven ontlenen hun stijfheid aan de berken multiplex beplating die tevens de afwerking vormt van het interieur. De draaglijn valt samen met de zonering van de plattegrond.

In het woongedeelte is de constructie opengewerkt. Een in het zicht gelaten spant vervangt de dragende wand. De spantconstructie loopt door naar buiten om het overstek te maken en het terras visueel af te bakenen.

Specificaties

Opdrachtgever: Familie Boeijenga
Rol Scholz: Bouwen
Architect: Architectenbureau Corades
Locatie: Wijk aan Zee
Jaar: 2013

Projecten

STOER Haarlem

13 stoere stadswoningen aan het Van Zeggelenplein in Haarlem-Oost. 4 typen woningen met 4 woonlagen en een heerlijk dakterras.

Federmann Haarlem

In de Grotehoutstraat te Haarlem hebben wij in bouwteam de winkel van Federmann opticiens verbouwd.

Startingerweg fase 2

Na de realisatie van de 18 woningen aan de Startingerweg, de Brahmslaan en de Tijgerlelie in Akersloot is Scholz Groep in ontwikkeling voor Startingerweg fase 2.

LEEF Leiden

De 6 woningen in het project Leef vormen een moderne en elegante verschijning aan de rand van de jonge wijk Groenoord. De geschakelde woningen vallen op door hun stevige, hoekige vormen.

Scheepmakerskwartier Haarlem

Daar waar vroeger scheepstimmerlieden, glasblazers, blekers en damastwerkers de dienst uit maakten ontstaat een nieuwe woonomgeving.

Startingerweg Akersloot

Daar waar vroeger bloembollen werden gekweekt, is een nieuwe woonomgeving aan de westelijke rand van Akersloot gecreëerd. 

Federmann Velserbroek

In winkelcentrum Velserbroek hebben wij in bouwteam de winkel van Federmann opticiens verbouwd.

Albatros IJmuiden

Uitbreiding en interne verbouwing van Albatros Autobanden aan de Dokweg te IJmuiden.

Mozartkade Amsterdam

Een unieke uitbouw aan de Mozartkade te Amsterdam. De betonlook luifel is opgebouwd uit hout met een slanke detaillering wat aansluit bij de stalen kozijnen.

Goglio Zaandam

Scholz Bouw heeft een grootschalige renovatie van de bedrijfspanden van een verpakkingsbedrijf in Zaandam gerealiseerd.

Maria Louiselaan Overveen

Scholz Bouw heeft gelijktijdig twee karakteristieke villa's gebouwd op het voormalig tennispark Wimbledon in Overveen.

Wüstelaan Santpoort Zuid

Scholz Groep heeft de Wüstelaan 59 te Santpoort-Zuid, opgeslitst in twee woningen. Met behoudt van het karakter aan de buitenkant en volledig eigentijds en hoogwaardig afgewerkt aan de binnenkant.

Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers Badhoevedorp

Complete restyling en uitbreiding van het huidige kantoor van Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers.

Zomerkade Haarlem

Scholz Groep heeft op deze centraal gelegen en aangename locatie 8 appartementen ontwikkeld en gebouwd met schitterend uitzicht over de Zomervaart.

Eihof Castricum

Het Eihof omvat in totaal 26 woningen en 2 winkelruimtes aan de  Dorpsstraat in het oude centrum van Castricum.

Villa Vermeulen Bloemendaal

Architectonische villa Park Brederode in Bloemendaal.

't Kleine Houthof Haarlem

't Kleine Houthof: 3 stadswoningen, 1 stadsappartement , 2 tuinwoningen, 1 penthouse en 3 winkelruimtes in het cemtrum van Haarlem.

De Korenbloem Hoorn

Een complex bouwwerk met een uitbereiding van de Dekamarkt, het creëren van een ondergrondse parkeergarage en in de tweede fase 34 appartementen over 6 bouwlagen.

't Hof van Nassau Haarlem

't Hof van Nassau omvat 4 stadsvilla's en 8 luxe appartementen met 12 overdekte parkeerplaatsen in het cemtrum van Haarlem.

Huis ten Bilt Santpoort Noord

"Residentie Huis ten Bilt" bestaat uit 15 luxe appartementen met op de begane grond aan de Hoofdstraat drie winkelruimtes. Het geheel is gerealiseerd op de hoek Hoofdstraat en Huis ten Biltstraat.