Zomerhuisje Wijk aan Zee

Scholz Bouw heeft een kwalitatief hoogstaand zomerhuisje in Wijk aan Zee in bouwteam met architectenbureau Corades en de opdrachtgever Familie Boeijenga gerealiseerd. Het ontwerp betreft een all electric houtskeletbouw zomerhuisje met hoogwaardige afwerking.

Architectenbureau Corades heeft het zomerhuisje ontworpen. De opgave was om een balans te vinden tussen het comfort van een woonhuis en de charme van kamperen. Het vinden van een balans tussen comfort en kamperen was niet alleen in termen van sfeer de opgave. Ook voor de energiehuishouding was deze balans bepalend. En, daarmee samenhangend, voor de beheersing van de bouw- en de onderhoudskosten. De investering in een zonneboiler gaat gepaard met een halvering van de energiekosten in combinatie met een toename van het comfort: Meer water uit de douche en geen gasfles verwisselen.

Voor de dak bekleding is er gekozen voor een groendak. Een groendak is een dak dat begroeid is met planten. Afhankelijk van het soort beplanting en het gebruik heeft men het over verschillende soorten groene daken. Enkele voordelen van een groendak: Verhoogt de levensduur van het dak, betere warmtewering + geluidsisolatie, verbetert zonnepanelen-rendement, gezondheid + leefomgeving nemen toe, biodiversiteit + milieu verbeteren, en het ziet er ook nog mooi uit!

De houten afwerking van zowel exterieur als interieur geeft de sfeer van buitenleven, terwijl het goed geïsoleerde gevelpakket ervoor zorgt dat er ook op koude momenten in voor- en najaar niet veel bijgestookt hoeft te worden om het binnen behaaglijk te maken. De geveldelen zijn van verduurzaamde vurenhouten delen welke volledig uitgekookt zijn zodat alle glucose dat in het hout aanwezig is verdwijnt. Hierdoor kunnen schimmels en dergelijke niet meer in het hout overleven. Na het kookproces is het hout afgewerkt met Sansin Enviro Stain SDF in de kleur lavendel. Door slimme detaillering van de ramen en deuren heeft het huisje tegelijkertijd de charme van eenvoud en ambacht. Zo is het glas kozijn loos in de gevel opgenomen en zijn de buitendeuren letterlijk als draaiend geveldeel uitgevoerd. De houtskeletconstructie bestaat uit dragende schijven met een gordingenkap. De schijven ontlenen hun stijfheid aan de berken multiplex beplating die tevens de afwerking vormt van het interieur. De draaglijn valt samen met de zonering van de plattegrond.

In het woongedeelte is de constructie opengewerkt. Een in het zicht gelaten spant vervangt de dragende wand. De spantconstructie loopt door naar buiten om het overstek te maken en het terras visueel af te bakenen.

Projecten

Startingerweg fase 2a oost

In het heerlijke groene en rustige Akersloot ontwikkelt en bouwt Scholz Groep een nieuwe woonomgeving. Wonen in de vrije ruimte met een uitstekende ontsluiting, is dat iets voor jullie? 

Ruyterburcht te Heemskerk

Na vele jaren gevestigd te zijn aan de Duitslandlaan 9 te Heemskerk, heeft Bloemisterij-Siertuincentrum Olaf de Ruyter haar deuren gesloten. Scholz Groep heeft de gronden aangekocht. Vanwege de ligging leent de locatie zich voor een herontwikkeling tot woningbouw.  

Velserweide te Velserbroek

Na vele jaren gevestigd te zijn aan de Hofgeesterweg 63 te Velserbroek, gaat de familie Schoorl haar familiebedrijf in het houden van paarden beëindigen.

Nicolaas Beetshof te Driehuis

In 2017 heeft Scholz Ontwikkeling “Het Witte Huis” aangekocht. De gemeente Velsen heeft ingestemd met de ontwikkeling van deze gronden gelegen in het centrum van Driehuis.

Corso '21 te Hillegom

Het best bewaarde geheim - 17 appartementen in Hillegom

Stationskwartier, Gouda

In Gouda heeft Scholz Groep in samenwerking met Maikel Spelt van EFY Group een herontwikkelingslocatie aangekocht aan de Noothoven van Goorstraat en de Spoorstraat. Het gebouw is al een aantal jaren niet meer in gebruik als garagebedrijf en is nu aan het vervallen.

STOER Haarlem

13 stoere stadswoningen aan het Van Zeggelenplein in Haarlem-Oost. 4 typen woningen met 4 woonlagen en een heerlijk dakterras.

MKA KENNEMER & MEER

Scholz Bouw is begin maart 2020 van start gegaan met de verbouwing van de 4e verdieping van ons kantoorgebouw “De Haerlemmerpoort” te Haarlem voor onze nieuwe huurder MKA KENNEMER & MEER.

LEEF Leiden

De 6 woningen in het project Leef vormen een moderne en elegante verschijning aan de rand van de jonge wijk Groenoord. De geschakelde woningen vallen op door hun stevige, hoekige vormen.

Scheepmakerskwartier Haarlem

Daar waar vroeger scheepstimmerlieden, glasblazers, blekers en damastwerkers de dienst uit maakten ontstaat een nieuwe woonomgeving.

Assendelft

Scholz Bouw is begin 2019 van start gegaan met een verbouwing en uitbreiding van een woonhuis te Assendelft.  

Federmann Haarlem

In de Grotehoutstraat te Haarlem hebben wij in bouwteam de winkel van Federmann opticiens verbouwd.

Startingerweg Akersloot

Daar waar vroeger bloembollen werden gekweekt, is een nieuwe woonomgeving aan de westelijke rand van Akersloot gecreëerd. 

Albatros IJmuiden

Uitbreiding en interne verbouwing van Albatros Autobanden aan de Dokweg te IJmuiden.

Federmann Velserbroek

In winkelcentrum Velserbroek hebben wij in bouwteam de winkel van Federmann opticiens verbouwd.

Mozartkade Amsterdam

Een unieke uitbouw aan de Mozartkade te Amsterdam. De betonlook luifel is opgebouwd uit hout met een slanke detaillering wat aansluit bij de stalen kozijnen.

Goglio Zaandam

Scholz Bouw heeft een grootschalige renovatie van de bedrijfspanden van een verpakkingsbedrijf in Zaandam gerealiseerd.

Maria Louiselaan Overveen

Scholz Bouw heeft gelijktijdig twee karakteristieke villa's gebouwd op het voormalig tennispark Wimbledon in Overveen.

Wüstelaan Santpoort Zuid

Scholz Groep heeft de Wüstelaan 59 te Santpoort-Zuid, opgeslitst in twee woningen. Met behoudt van het karakter aan de buitenkant en volledig eigentijds en hoogwaardig afgewerkt aan de binnenkant.

Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers Badhoevedorp

Complete restyling en uitbreiding van het huidige kantoor van Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers.

Zomerkade Haarlem

Scholz Groep heeft op deze centraal gelegen en aangename locatie 8 appartementen ontwikkeld en gebouwd met schitterend uitzicht over de Zomervaart.

Eihof Castricum

Het Eihof omvat in totaal 26 woningen en 2 winkelruimtes aan de  Dorpsstraat in het oude centrum van Castricum.

Villa Vermeulen Bloemendaal

Architectonische villa Park Brederode in Bloemendaal.

't Kleine Houthof Haarlem

't Kleine Houthof: 3 stadswoningen, 1 stadsappartement , 2 tuinwoningen, 1 penthouse en 3 winkelruimtes in het cemtrum van Haarlem.

De Korenbloem Hoorn

Een complex bouwwerk met een uitbereiding van de Dekamarkt, het creëren van een ondergrondse parkeergarage en in de tweede fase 34 appartementen over 6 bouwlagen.

't Hof van Nassau Haarlem

't Hof van Nassau omvat 4 stadsvilla's en 8 luxe appartementen met 12 overdekte parkeerplaatsen in het cemtrum van Haarlem.

Huis ten Bilt Santpoort Noord

"Residentie Huis ten Bilt" bestaat uit 15 luxe appartementen met op de begane grond aan de Hoofdstraat drie winkelruimtes. Het geheel is gerealiseerd op de hoek Hoofdstraat en Huis ten Biltstraat.