STOER Haarlem

Eind 2019 is Scholz Bouw begonnen met de bouw van 13 markante grondgebonden woningen aan het Van Zeggelenplein te Haarlem.
De woningen zijn door Scholz Groep in samenwerking met EFY Group ontwikkeld.
 
Scholz Bouw heeft in dit project het woord “Prefab” centraal gezet.
Daarom kunnen wij ook met trots meedelen dat deze woningen in een recordtempo zijn opgeleverd, namelijk 9 maanden vanaf de eerste begane grondvloer tot oplevering, dit is inclusief de bouwvakvakantie.
 
De woningen zijn herkenbaar door hun gelijkwaardige architectuur van de naast gelegen Martin Luther Kingschool. Gezamenlijk vormen zij een mooie binnenkomst in de hoofdstad van Noord-Holland.
 
De woningen laten zich kenmerken door maar liefst 4 woonlagen hoog, voorzien van ruime dakterrassen en een afgesloten binnenterrein, waarin ieder zijn eigen parkeerplaats heeft.
Het geprefabriceerde metselwerk, voorzien van verdiepte stukken in combinatie met de verdiepingshoge kozijnen, geeft een prachtige uitstraling.
Het kunstwerk, ontworpen door een leerling van de naast gelegen school tijdens een wedstrijd voor alle leerlingen, staat centraal tussen de verschillende woning types.
 

Om de grond over te kunnen nemen van de gemeente hebben wij aangegeven een EPC (energie prestatie coëfficiënt) van -0.074 te kunnen behalen. Door de toepassing van een duurzame warmtepomp, in combinatie met maar liefst 293 m² zonnepanelen met een gemiddeld vermogen van 345 Wp., heeft Scholz Bouw ook hier de grens verlegd door na een controle berekening maar liefst een EPC-score van -0.15 te behalen. Dit was voor ons een mooie test om te zien of we klaar zijn voor de toekomst, waarin BENG of Nul-op-de-meter niet meer weg te denken zijn.

In november 2020 hebben wij met vreugde en trots de sleutels mogen overhandigen aan de kopers.
Wij wensen de kopers veel woonplezier toe en wij gaan vol goede moed door naar het volgende project!

 

 

Nieuws over STOER Haarlem

 

Nieuwbouwproject STOER te Haarlem opgeleverd.

23 November 2020
Scholz Bouw heeft in november 2020 de 13 markante grondgebonden woningen aan het Van Zeggelenplein te Haarlem opgeleverd. Met vreugde en trots hebben wij de sleutels mogen overhandigen aan de kopers. Wij wensen de kopers veel plezier...
 

Oplevering nieuwbouwproject STOER te Haarlem

03 November 2020
Volgende week is het dan zover, de oplevering van ons nieuwbouwproject STOER te Haarlem. Scholz Bouw heeft in ongeveer 10 maanden tijd, 13 nieuwbouw woningen gerealiseerd. De woningen zijn opgebouwd uit prefab betonnen casco's. De voor-...
 

Kijkmoment project STOER te Haarlem

24 June 2020
Blije kopers tijdens het eerste kijkmoment! Door het coronavirus konden wij helaas geen hoogste punt* vieren en hebben wij hiervoor in de plaats een kijkmoment georganiseerd. Tijdens het kijkmoment konden de kopers een goed beeld...
 

Nieuwbouwproject STOER te Haarlem. Time- lapse deel 4

23 April 2020
De laatste prefab gevelelementen van blok A zijn geplaatst. De woningen hebben nu een vloeiend en compleet beeld gekregen en vormen een mooi geheel met de naast gelegen school. Uitleg prefab: De prefab gevelelementen worden in de...
 

Nieuwbouwproject STOER te Haarlem. Time- lapse deel 3

31 March 2020
De afgelopen periode heeft Scholz Bouw niet stil gezeten. Op het time- lapse filmpje kunt u zien hoe de gevelelementen van blok B geplaatst worden, ook ziet u van blok A de prefab betonnen casco's van de begane grond, eerste en tweede...
 

Nieuwbouwproject STOER te Haarlem. Blok A.

19 March 2020
De afgelopen twee weken heeft Scholz Bouw niet stil gezeten. Blok A (bouwnummers 6 t/m 13) komen nu ook de grond uit. De eerste verdieping is inmiddels geplaatst, u kunt nu goed zien hoe de woningen hun eigen identiteit krijgen. De...

Projecten

Startingerweg fase 2a oost

In het heerlijke groene en rustige Akersloot ontwikkelt en bouwt Scholz Groep een nieuwe woonomgeving. Wonen in de vrije ruimte met een uitstekende ontsluiting, is dat iets voor jullie? 

Ruyterburcht te Heemskerk

Na vele jaren gevestigd te zijn aan de Duitslandlaan 9 te Heemskerk, heeft Bloemisterij-Siertuincentrum Olaf de Ruyter haar deuren gesloten. Scholz Groep heeft de gronden aangekocht. Vanwege de ligging leent de locatie zich voor een herontwikkeling tot woningbouw.  

Velserweide te Velserbroek

Na vele jaren gevestigd te zijn aan de Hofgeesterweg 63 te Velserbroek, gaat de familie Schoorl haar familiebedrijf in het houden van paarden beëindigen.

Nicolaas Beetshof te Driehuis

In 2017 heeft Scholz Ontwikkeling “Het Witte Huis” aangekocht. De gemeente Velsen heeft ingestemd met de ontwikkeling van deze gronden gelegen in het centrum van Driehuis.

Corso '21 te Hillegom

Het best bewaarde geheim - 17 appartementen in Hillegom

Stationskwartier, Gouda

In Gouda heeft Scholz Groep in samenwerking met Maikel Spelt van EFY Group een herontwikkelingslocatie aangekocht aan de Noothoven van Goorstraat en de Spoorstraat. Het gebouw is al een aantal jaren niet meer in gebruik als garagebedrijf en is nu aan het vervallen.

MKA KENNEMER & MEER

Scholz Bouw is begin maart 2020 van start gegaan met de verbouwing van de 4e verdieping van ons kantoorgebouw “De Haerlemmerpoort” te Haarlem voor onze nieuwe huurder MKA KENNEMER & MEER.

LEEF Leiden

De 6 woningen in het project Leef vormen een moderne en elegante verschijning aan de rand van de jonge wijk Groenoord. De geschakelde woningen vallen op door hun stevige, hoekige vormen.

Scheepmakerskwartier Haarlem

Daar waar vroeger scheepstimmerlieden, glasblazers, blekers en damastwerkers de dienst uit maakten ontstaat een nieuwe woonomgeving.

Assendelft

Scholz Bouw is begin 2019 van start gegaan met een verbouwing en uitbreiding van een woonhuis te Assendelft.  

Federmann Haarlem

In de Grotehoutstraat te Haarlem hebben wij in bouwteam de winkel van Federmann opticiens verbouwd.

Startingerweg Akersloot

Daar waar vroeger bloembollen werden gekweekt, is een nieuwe woonomgeving aan de westelijke rand van Akersloot gecreëerd. 

Albatros IJmuiden

Uitbreiding en interne verbouwing van Albatros Autobanden aan de Dokweg te IJmuiden.

Federmann Velserbroek

In winkelcentrum Velserbroek hebben wij in bouwteam de winkel van Federmann opticiens verbouwd.

Mozartkade Amsterdam

Een unieke uitbouw aan de Mozartkade te Amsterdam. De betonlook luifel is opgebouwd uit hout met een slanke detaillering wat aansluit bij de stalen kozijnen.

Goglio Zaandam

Scholz Bouw heeft een grootschalige renovatie van de bedrijfspanden van een verpakkingsbedrijf in Zaandam gerealiseerd.

Maria Louiselaan Overveen

Scholz Bouw heeft gelijktijdig twee karakteristieke villa's gebouwd op het voormalig tennispark Wimbledon in Overveen.

Wüstelaan Santpoort Zuid

Scholz Groep heeft de Wüstelaan 59 te Santpoort-Zuid, opgeslitst in twee woningen. Met behoudt van het karakter aan de buitenkant en volledig eigentijds en hoogwaardig afgewerkt aan de binnenkant.

Zomerhuisje Wijk aan Zee

All electric houtskeletbouw zomerhuisje in Wijk aan Zee met een hoogwaardige afwerking. 

Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers Badhoevedorp

Complete restyling en uitbreiding van het huidige kantoor van Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers.

Zomerkade Haarlem

Scholz Groep heeft op deze centraal gelegen en aangename locatie 8 appartementen ontwikkeld en gebouwd met schitterend uitzicht over de Zomervaart.

Eihof Castricum

Het Eihof omvat in totaal 26 woningen en 2 winkelruimtes aan de  Dorpsstraat in het oude centrum van Castricum.

Villa Vermeulen Bloemendaal

Architectonische villa Park Brederode in Bloemendaal.

't Kleine Houthof Haarlem

't Kleine Houthof: 3 stadswoningen, 1 stadsappartement , 2 tuinwoningen, 1 penthouse en 3 winkelruimtes in het cemtrum van Haarlem.

De Korenbloem Hoorn

Een complex bouwwerk met een uitbereiding van de Dekamarkt, het creëren van een ondergrondse parkeergarage en in de tweede fase 34 appartementen over 6 bouwlagen.

't Hof van Nassau Haarlem

't Hof van Nassau omvat 4 stadsvilla's en 8 luxe appartementen met 12 overdekte parkeerplaatsen in het cemtrum van Haarlem.

Huis ten Bilt Santpoort Noord

"Residentie Huis ten Bilt" bestaat uit 15 luxe appartementen met op de begane grond aan de Hoofdstraat drie winkelruimtes. Het geheel is gerealiseerd op de hoek Hoofdstraat en Huis ten Biltstraat.